7 συμβουλές σωστής συντήρησης των επαγγελματικών ψυγείων

Δημοσιεύτηκε από τον/την Panagiotis Pampalos στις

Ice-cream freezer

Τα εμπορικά ψυγεία είναι εξοπλισμός ζωτικής σημασίας που μπορεί να κοστίσει την επιχείρησή σας σε χρήμα και σε τρόφιμα, όταν δυσλειτουργεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προληπτική συντήρηση και φροντίδα είναι απαραίτητη για να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποτρέψετε το κλείσιμο του σούπερ μάρκετ, του παντοπωλείου ή του εστιατορίου σας.

Ακολουθούν μερικές εργασίες συντήρησης που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε αποτελεσματική ψύξη και έναν καταψύκτη καθαρό, με μεγάλη διάρκεια ζωής.

1. Πάντα να καθαρίζετε το εσωτερικό και το εξωτερικό του ψυγείου

Δεν χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα για να καθαρίσετε ολόκληρα τα μέρη του εξοπλισμού. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί ή βούρτσα, τρίψτε αργά τα ράφια, τις λεκάνες αποστράγγισης, τους σωλήνες και τις επιφάνειες του ψυγείου με απορρυπαντικό ή διάλυμα ξιδιού. Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε τα συρτάρια και τα ράφια, μπορείτε να τα “μουλιάσετε” για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να ξεπλύνετε. Κάνετε αυτό τακτικά χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαλύματα και υλικά καθαρισμού.

2. Προγραμματίστε έναν τακτικό έλεγχο συστήματος

Όταν ένας ειδικός ψύξης ελέγχει τακτικά το σύστημά σας, είστε βέβαιοι ότι τα προβλήματα εντοπίζονται και διορθώνονται ακριβώς μπροστά σας. Ο καθορισμός προϋπολογισμού για έναν τακτικό έλεγχο συστήματος σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε σημαντική εμπορική επισκευή ψύξης ή διακοπή έκτακτης ανάγκης αργότερα. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σέρβις, αντιμετωπίζονται ηλεκτρικές συνδέσεις, φθαρμένα εξαρτήματα και άλλα ζητήματα για να αποφευχθεί η καταστροφή του συστήματός σας.

3. Ελέγξτε τη λειτουργία του απομακρυσμένα

Εγκαταστήστε με πολύ χαμηλό κόστος έξυπνους αυτοματισμούς που ελέγχουν τη σωστή λειτουργία του ψυγείου και στέλνουν αυτοματοποιημένες αναφορές στo κινητό σας μέσω της τεχνολογίας Internet of Things (ΙοΤ), αναφορικά με τη διακύμανση και καταγραφή της θερμοκρασίας, με τυχόν ξεχασμένες ανοιχτές θύρες κ.ο.κ.

Μπορείτε να παραμένετε ήσυχοι ότι τα ψυγεία σας λειτουργούν σωστά προσφέροντας στους πελάτες σας την άριστη τροφίμων που χρειάζονται, διασφαλίζοντας ότι το κατάστημά σας προβαίνει σε ό,τι είναι αναγκαίο για να την εξασαφλίσει.

4. Αποτρέψτε τη δημιουργία μούχλας

Τα παραμελημένα επαγγελματικά ψυγεία, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση σε οποιοδήποτε αποθηκευμένο φαγητό λόγω μούχλας και βακτηρίων και αυτό θα αποθαρρύνει τους πελάτες σας να ψωνίσουν. Το χειρότερο είναι ότι ενδέχεται να καταλήξετε να παραβιάζετε ορισμένους κανονισμούς του υγειονομικού. Για να μην συμβεί αυτό, φροντίστε να παρακολουθείτε τη μούχλα και τη βρωμιά στο σύστημά σας. Μια δυσάρεστη μυρωδιά είναι ένα σημάδι ότι η μούχλα αρχίζει να συσσωρεύεται, γι ‘αυτό ενεργήστε άμεσα μόλις εντοπιστεί.

5. Κλείνετε σωστά κι ερμητικά την πόρτα

Λάβετε υπόψιν τις πόρτες όποτε τις ανοίγετε και τις κλείνετε. Εάν δεν τις κλείσετε σωστά, δεν θα βοηθήσει το ψυγείο σας να ψύξει και να συντηρήσει σωστά τα τρόφιμα. Επιπλέον, θα ξοδεύετε περισσότερα για τους λογαριασμούς ενέργειας και τη συντήρηση. Σας συμβουλεύουμε να λάβετε σοβαρές προφυλάξεις για τις πόρτες των ψυγείων σας και θα χαρούμε πολύ να το κάνετε.

6. Μην το υπερφορτώνετε!

Σίγουρα, θέλετε να μεγιστοποιήσετε το χώρο του ψυγείου σας – απ΄ άκρη σ’ άκρη. Ωστόσο, ένα ασφυκτικά γεμάτο ψυγείο είναι πάρα πολύ κακό – ακόμα και σε εμπορικά ψυγεία μεγάλου μεγέθους. Η χρήση του ψυγείου σας στην πλήρη χωρητικότητα του, το εκθέτει σε σοβαρές ζημιές και μικρότερη διάρκεια ζωής. Πάρα πολλά αντικείμενα στο ψυγείο προκαλούν πίεση στον πηνίο του κινητήρα και του συμπυκνωτή, με αποτέλεσμα πιο έντονη λειτουργία και υψηλότερους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτά είναι μερικά σενάρια που θέλετε να αποφύγετε όταν πρόκειται για το επαγγελματικό ψυγείο σας.

7. Κρατήστε το στεγνό

Ακούγεται ειρωνικό αλλά παρόλο που η ψύξη συνεπάγεται υγρασία, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσετε να συσσωρευτεί υγρό ή διαρροές στο ή στα ψυγεία σας. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει την κατάψυξη του συστήματός σας με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα την πρόωρη βλάβη. Ελέγχετε τακτικά τα ράφια και το πηνίο συμπυκνωτή για διαρροές και υπερβολικό νερό.

Ένα σωστά συντηρημένο σύστημα ψύξης σώζει τόσο την επιχείρηση όσο και τους πελάτες σας. Σημειώστε αυτές τις συμβουλές, ώστε να μην κάνετε λάθος στη φροντίδα του εξοπλισμού σας. Για όλες τις παραπάνω προληπτικές εργασίες σωστής συντήρησης και φροντίδας, επιλέξτε μια εξειδικευμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ψύξης που προσφέρει προσαρμοσμένο πρόγραμμα συντήρησης για το σύστημά σας.

Η ΗΑΜ Systems σας διασφαλίζει στο τμήμα της απομακρυσμένης εποπτείας και της άμεσης ειδοποίησης προσφέροντάς σας τη συσκευή HAM ThermoSense και σας βοηθάει να τηρείτε τους υγειονομικούς κανονισμούς που αναφέρονται στο ISO 22000 και στο HACCP.

Temperatures, pdf, laptop

Εγκαθιστώντας τη HAM ThermoSense κερδίζετε ευχαριστημένους πελάτες, μειώνετε το κόστος συντήρησης και λειτουργίας των επαγγελματικών ψυγείων και έχετε άμεση ενημέρωση σε περίπτωση βλάβης ή πτώσης ρεύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και την εύκολη εγκατάσταση της συσκευής HAM ThermoSense επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

Σχετικά με τον αρθρογράφο: Ο Παναγιώτης Λυρίδης ασχολείται με τον κλάδο των επαγγελματικών ψυγείων για πάνω από 15 χρόνια και έχει συνεργαστεί με μεγάλες ελληνικές εταιρείες παραγωγής επαγγελματικών ψυκτικών θαλάμων.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *