Ιδανικές θερμοκρασίες για κατοικίδια

Δημοσιεύτηκε από τον/την Kostas Lazaridis στις

Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναλύσαμε τις ιδανικές θερμοκρασίες σπιτιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού και αναφερθήκαμε εν συντομία στο εν λόγω ερώτημα για τα κατοικίδια.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε εκτενέστερα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρόλο που τα ζώα, κατά γενική ομολογία, έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την θερμοκρασία τους ευκολότερα στο περιβάλλον, έχουν και αυτά τα όρια τους.

Υπέρβαρα κατοικίδια ή ζώα που έχουν παραπάνω τρίχωμα, τείνουν να ζεσταίνονται ευκολότερα κατά τους θερινούς μήνες ενώ αντίστοιχα, κατοικίδια με λιγοστό τρίχωμα τείνουν να κρυώνουν .

Οι αλλαγές θερμοκρασίας στο σπίτι, ενώ λείπουμε, μπορεί να κάνει το κατοικίδιο μας να αφυδατωθεί ή να μη νιώθει άνετα, με αποτέλεσμα να καταναλώνει την ενέργεια του προσπαθώντας να διατηρήσει μια λογική για το σώμα του θερμοκρασία.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες για τα κατοικίδια μας και πως μπορούμε να τις εξασφαλίσουμε ακόμα και όταν δεν είμαστε σπίτι.

Ιδανική θερμοκρασία σπιτιού για Σκύλους

Τα σκυλιά, το καλοκαίρι νιώθουν άνετα στις θερμοκρασίες που κατά γενική ομολογία είναι λογικές και για εμάς, δηλαδή από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Όταν φεύγετε από το σπίτι, μην αφήνετε ποτέ τον θερμοστάτη σας πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου και φροντίστε ο τετράποδος φίλος σας να έχει αρκετό φρέσκο νερό για όση ώρα θα απουσιάζετε. Οι σκύλοι με πιο πυκνό τρίχωμα, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα κάποιο δροσερό πλακάκι ή ακόμα και χαλάκι.

Αντίστοιχα, το χειμώνα μια θερμοκρασία ανάμεσα στους 20-22 βαθμούς Κελσίου είναι αρκετά λογική τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιο σας.

Μην αφήσετε ποτέ τον θερμοστάτη σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 16 βαθμών Κελσίου και φροντίστε, ιδιαίτερα τα κουτάβια και οι ηλικιωμένοι σκύλοι να έχουν ένα ζεστό κρεβάτι ή μια επιπλέον κουβέρτα στον καναπέ.

Ιδανική θερμοκρασία για Γάτες

Οι γάτες, μπορούν να αντέξουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες , μέχρι και 30-32 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ασυνήθιστη για ένα νοικοκυριό, που παρόλα αυτά, είναι διαχειρίσιμη από μια γάτα, δεδομένου ότι έχει πρόσβαση σε αρκετό δροσερό νερό.

Επιπρόσθετα, θερμοκρασίες κάτω των 21 βαθμών Κελσίου δυσχεραίνουν την ικανότητα της γάτας να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος της, και συνεπώς, δεν συνίσταται να στοχεύουμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ιδανική θερμοκρασία για Πτηνά

Δεδομένου ότι τα περισσότερα κατοικίδια-πτηνά είναι τροπικά, δεν μπορούν να αντέξουν ψυχρές θερμοκρασίες εντός σπιτιού.

Ένα εύρος θερμοκρασίας κατά το οποίο τα πτηνά νιώθουν άνετα, ανεξαρτήτου εποχής, είναι 20-28 βαθμούς Κελσίου. Τον χειμώνα, συνηθίζουν να τρέφονται περισσότερο προκειμένου να διατηρήσουν ψηλά τη θερμοκρασία τους, οπότε φροντίστε να έχουν αρκετή τροφή συνεχώς.

Ιδανική θερμοκρασία για Ψάρια

Για την πλειονότητα των τροπικών ψαριών, η θερμοκρασία του χώρου, αλλά και του ενυδρείου, θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους 24-26 βαθμούς Κελσίου λόγω της ευαισθησίας τους στην παραμικρή αλλαγή θερμοκρασίας.

Ιδανική θερμοκρασία για Τροπικά Κατοικίδια

Μικρά θηλαστικά

Σύμφωνα με το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, τα τροπικά κατοικίδια δεν μπορούν να διαχειριστούν θερμοκρασίες υψηλότερες από 25 βαθμούς Κελσίου, συνεπώς η φροντίδα τους είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Ένα ενδεικτικό εύρος ανεκτής θερμοκρασίας για αυτού του είδους τα κατοικίδια είναι από 18 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

Χελώνες

Σύμφωνα με το PetSmart, οι χελώνες ξηράς χρειάζονται ένα εκτενές εύρος στο βιότοπο τους, ξεκινώντας από 18 μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και μια “θερμή ζώνη” όπου μπορούν να απολαύσουν θερμοκρασίες που φτάνουν έως τους 37 βαθμούς Κελσίου!

Ερπετά

Τα ερπετά, ως κατοικίδια, χρειάζονται θερμοκρασίες μεταξύ 21 και 29 βαθμών Κελσίου στο περιβάλλον τους.

Τα περισσότερα από αυτά χρειάζονται έναν χώρο “ηλιοθεραπείας” – που συνήθως δημιουργείται με μια λάμπα θερμότητας ή ένα πάνελ ακτινοβόλου θερμότητας – όπου μπορούν να απολαμβάνουν υψηλές θερμοκρασίες για λίγες ώρες την ημέρα.

Πως μπορώ να έχω έλεγχο του περιβάλλοντος που μοιράζομαι με το κατοικίδιο μου;

Προκειμένου να εξασφαλίσετε τις ιδανικές συνθήκες για το κατοικίδιο σας, είτε βρίσκεστε σπίτι, είτε απουσιάζετε στη δουλειά ή ακόμα και για διακοπές, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια έξυπνη συσκευή αυτοματισμού, που θα σας δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή την θερμοκρασία του χώρου σας, αλλά και να την προσαρμόσετε μέσω του κλιματιστικού σας!

Με το HAM RemoteAC, εκτός από το να φροντίσετε ότι το κατοικίδιο σας είναι ασφαλές, μπορείτε:

1.Να εξοικονομήσετε άμεσα έως 20% σε ενέργεια!

2. Να γυρίζετε σε ένα ζεστό/δροσερό περιβάλλον χωρίς να περιμένετε!

3. Να το απενεργοποιείτε απομακρυσμένα σε περίπτωση που το ξεχάσατε ανοιχτό!

4. Να ορίσετε χρονοδιαγράμματα λειτουργίας πχ. για το βράδυ ενώ κοιμάστε!

Προτεινόμενα Προϊόντα


0 σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *