9 τρόποι για να μεγιστοποιήσετε το όφελος από τα επαγγελματικά σας ψυγεία

Δημοσιεύτηκε από τον/την Panagiotis Pampalos στις

Οι καταψύξεις/νησίδες (βούτες) και τα επαγγελματικά ψυγεία στο τοπικό μανάβικο διατηρούν πολλούς “θησαυρούς”: κουτιά ευχάριστα συσκευασμένα με έτοιμα φαγητά, οικογενειακά γεύματα και πολλά άλλα ωμά υλικά. Όλα αυτά τα αγαπημένα του πελάτη, βρίσκονται ακριβώς μέσα σε καλά διαμορφωμένους και καλά φωτισμένους επαγγελματικούς καταψύκτες.

Ο σωστός καταψύκτης είναι μια ισχυρή πύλη για αμέτρητες αγορές πελατών. Με καθαρά γυάλινα τζάμια, καλά φωτισμένους εσωτερικούς χώρους και οργανωμένα ράφια, τα καταστήματα μπορούν να τοποθετήσουν ελκυστικά διάφορα εμπορεύματα και ακόμη και να προκαλέσουν πολλές παρορμητικές αγορές. Οι πιο έξυπνοι ιδιοκτήτες καταστημάτων προχωρούν ακόμη ένα βήμα πιο μακριά: Προσθέτουν δελεαστικές συναρπαστικές νέες προσφορές για αυτά τα κατεψυγμένα προϊόντα για τους πελάτες και τους διαφημίζουν με γραφικά σχέδια που προσελκύουν την προσοχή.

1. Κάντε τα προϊόντα σας να ξεχωρίζουν

Οι καινούριοι καταψύκτες αποτελούν βασικό στοιχείο κάθε επιτυχημένης οπτικής στρατηγικής εμπορευμάτων. Τα τμήματα κατεψυγμένων προϊόντων πολλών παντοπωλείων φαίνονται πανομοιότυπα – και συχνά βαρετά ή παρωχημένα – επειδή δεν αποτελούνται από τίποτα άλλο παρά από μεγάλες σειρές πανομοιότυπων ψυγείων και καταψυκτών. Όλα τα ελκυστικά εμπορεύματα κρύβονται στα ράφια κάτω από το γυαλί. Λόγω αυτής της έλλειψης ορατότητας, τα καταστήματα χάνουν την ευκαιρία να πουλήσουν περισσότερο απόθεμά τους σε πελάτες.

Η σωστή και αποτελεσματική τοποθέτηση προϊόντων είναι το πρώτο βήμα για οποιαδήποτε αγορά πελάτη, επομένως τα καταστήματα πρέπει να χρησιμοποιούν καινούριους καταψύκτες σε άριστη κατάσταση, με καθαρά κρύσταλλα και κομψά, γυαλισμένα προφίλ.

Τα κατεψυγμένα αποθέματα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% του συνολικού αποθέματος, οπότε η παρουσία τους μπροστά σε πελάτες σε τέλεια κατάσταση κατάψυξης μπορεί εύκολα να αυξήσει τις πωλήσεις τους και να εγγυηθεί μια φρέσκια, ποιοτική γεύση που εκτιμούν οι πελάτες. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε αυτά τα αντικείμενα κάτω από τα συμπαγή γυάλινα τζάμια των παραδοσιακών ψυγείων και καταψυκτών.

2. Καλύτερη προβολή προϊόντων συνεπάγεται αυξημένο κέρδος

Με διαφανή κρύσταλλα και φωτεινά ράφια, οι καταψύκτες σας θα μπορούσαν να δώσουν στο κατάστημά σας μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις. Καθιστώντας τα εμπορεύματα εξαιρετικά ορατά με ελκυστικές συσκευασίες, αποτυπώνετε το ενδιαφέρον των πελατών και τους παροτρύνετε να κάνουν παρορμητικές αγορές που διαφορετικά δεν θα κάνουν.

Εκτός από την εξάλειψη της εικασίας κατά την περιήγηση στα ράφια, οι κατακόρυφοι καταψύκτες με γυάλινες πόρτες κάνουν επίσης τις αγορές πιο γρήγορες και ευκολότερες, επειδή οι πελάτες σας δεν χρειάζεται να κοπιάσουν σκύβοντας μέσα σε καταψύκτες για να βρουν αυτό που χρειάζονται.

Οι επαγγελματικοί καταψύκτες με γυάλινη πόρτα είναι μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση σε οποιοδήποτε μανάβικο, καθώς προωθούν μια ευχάριστη και βολική εμπειρία αγορών που ενισχύει τις πωλήσεις και τη μακροπρόθεσμη ικανοποίηση των πελατών.

3. Το “επίπεδο των ματιών” είναι το “επίπεδο των αγορών”

Ένα πολύ γνωστό γεγονός στο λιανικό εμπόριο είναι ότι οι πελάτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν αυτό που μπορούν εύκολα να δουν. Αν και είναι απαραίτητο να εισαγάγετε νέα προϊόντα με κορυφαία τοποθέτηση, σκεφτείτε πού τα τοποθετείτε – και από τι περιβάλλονται.

Η τοποθέτηση δημοφιλών αντικειμένων και προϊόντων με τα καλύτερα περιθώρια στο επίπεδο των ματιών είναι οι καλύτερες τακτικές. Βοηθά τους αγοραστές να μειώσουν τον χρόνο και την ενέργεια που φτάνουν πάνω ή κάτω για να καθαρίσουν τα ράφια για προϊόντα που αγοράζουν πάντα. Για μέγιστο αντίκτυπο, βεβαιωθείτε ότι τα νέα προϊόντα τοποθετούνται κοντά σε best-seller για να αυξήσετε την ορατότητά τους και συνδυάστε το με ένα ελκυστικό γραφικό που αναδεικνύει την τελευταία σας προσφορά.

4. Τοποθετήστε τις παρορμητικές αγορές της τελευταίας στιγμής κοντά στα ψυγεία

Κάθε αγοραστής είναι ένοχος που ρίχνει στο καλάθι του ένα πακέτο τσίχλας, μια μπάρα σοκολάτας ή ένα μπουκάλι σόδα  καθώς παρατάσσονται στους διαδρόμους του ταμείου. Αυτές οι αγορές της τελευταίας στιγμής αξιοποιούν τη δύναμη της ώθησης αγοράς ως στρατηγική μάρκετινγκ.

Καθώς πολλά από αυτά τα αντικείμενα μπαίνουν συχνά σε ανακαινισμένους εμπορικούς καταψύκτες ή επαγγελματικά ψυγεία, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη φωτίζεται έντονα και προσαρμόζεται με δελεαστικά γραφικά για ειδικές προσφορές που στοχεύουν συγκεκριμένα τις αγορές της τελευταίας στιγμής.

5. Δημιουργήστε φωτεινή και ελκυστική προβολή με LED

Υποστηρίζοντας την αυξημένη ορατότητα του προϊόντος μέσω των διαυγών γυάλινων υαλοπινάκων, είναι ο ενεργειακός αποδοτικός φωτισμός LED που φωτίζει έντονα τα προϊόντα, χωρίς το κόστος της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας. Οι ζεστοί, φωτεινοί τόνοι των φώτων LED κάνουν διάφορα κατεψυγμένα προϊόντα να λάμπουν μέσα από γυάλινες πόρτες και βοηθούν τους πελάτες να βρουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Επιπλέον, αυτός ο πλούσιος φωτισμός είναι απαλλαγμένος από έντονο φως, οπότε τα χρώματα των προϊόντων αποδίδονται με ακρίβεια και υψηλή αντίθεση που τους κάνει να προσελκύουν την προσοχή των πελατών.

6. Εκμετάλλευση σχεδιασμού frost-free

Ένα άλλο μειονέκτημα για τους καταψύκτες-βούτες είναι ο στατικός σχεδιασμός τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν κατασκευαστεί με αυτόματο σύστημα απόψυξης, οπότε ο πάγος μπορεί εύκολα να συσσωρευτεί και να σωρευτεί. Όχι μόνο είναι άβολο ή δυσάρεστο να φτάσετε σε αυτούς τους καταψύκτες σε βάθος, αλλά αυτό δημιουργεί επίσης κάψιμο κατάψυξης που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και τη φρεσκάδα του προϊόντος, ειδικά για πιο αργό απόθεμα.

Αντίθετα, οι επαγγελματικοί καταψύκτες τελευταίας γενιάς με γυάλινη πόρτα διαθέτουν σχεδιασμό με βεβιασμένη ψύξη αντί της στατικής. Αυτές οι μονάδες ξεπαγώνουν αυτόματα, έτσι ο πάγος δεν συσσωρεύεται. Με έναν επαγγελματικό καταψύκτη γυάλινων θυρών, μπορείτε να αποθηκεύσετε ψυκτικό απόθεμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς τον εφιάλτη υλικοτεχνικής υποστήριξης για ασφαλή, εξίσου διατηρημένη με απλή ψύξη προσωρινή αποθήκευση κατά τις απαραίτητες διακοπές λειτουργίας, καθώς και για καύση ή μειωμένη φρεσκάδα.

7. Χρήση χρωμάτων που εντυπωσιάζουν

Το χρώμα είναι βασικό συστατικό πολλών βιτρινών λιανικής. Ειδικότερα, για τα mini-market, η πρόκληση είναι να ανεβάσετε τους τυπικά σιωπηλούς ή ουδέτερους τόνους των επαγγελματικών συσκευών σας, όπως καταψύκτες γυάλινων θυρών, ώστε οι λιχουδιές που στοιβάζονται στα ράφια να είναι ακόμη πιο ελκυστικές. Το κλειδί είναι να ενισχυθεί ο ρόλος τους πέρα ​​από την αποθήκευση και να δημιουργηθεί χώρος για ελκυστικά γραφικά για να κάνουν τα προϊόντα να εμφανίζονται πίσω από τα γυάλινα τζάμια.

Ανάλογα με την επωνυμία ή το προϊόν, η χρήση φωτεινών χρωμάτων σε παγωμένες οθόνες προϊόντων δημιουργεί ενθουσιασμό για τολμηρές, νέες γεύσεις, ενώ οι πιο δροσεροί ήχοι επικοινωνούν μια σειρά από απολαύσεις που επιτρέπουν στους πελάτες να χαλαρώσουν και να επιβραδύνουν. Από τη συσκευασία του προϊόντος έως την οθόνη του καταψύκτη, τα σωστά χρώματα επιτρέπουν σε ολόκληρο το κατεψυγμένο τμήμα να ξεχωρίζει και να προσελκύσει τους πελάτες με την υπόσχεση απολαυστικών λιχουδιών.

8. Εγκατάσταση εξελιγμένων αυτοματισμών

Οι σύγχρονοι επαγγελματικοί καταψύκτες έχουν την ανάγκη από υποστήριξη εξοπλισμού εποπτείας τους, μιας και κανένας από τους κατασκευαστές δεν εγκαθιστά τέτοιου είδους αυτοματισμούς, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζεται πρόβλημα συμβατότητας ανάλογα με τη χώρα ή την τοποθεσία εγκατάστασης των ψυγείων.

H HAM Systems προσφέρει την απόλυτη λύση με το καταγραφικό HAM ThermoSense, έχοντας απόλυτη συμβατότητα με όλα τα επαγγελματικά ψυγεία αναξαρτήτως μοντέλου, κατασκευαστή, χώρας προέλευσης ή χώρας εγκατάστασης.

Η εγκατάσταση του συστήματος είναι τόσο εύκολη, που σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν τεχνικός. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα δίκτυο Wi-Fi με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Δίνεται επιπροσθέτως η δυνατότητα να τοποθετήσετε μαγνητικούς ή τερματικούς αισθητήρες για να γνωρίζετε την κατάσταση της πόρτας.

9. Γλιτώστε χρόνο (=χρήμα) από τις χειρόγραφες καταγραφές

Το HAM Thermosense καταγράφει τη θερμοκρασία του ψυκτικού θαλάμου 24 ώρες το 24ωρο για πάντα, χωρίς μηνιαίες χρεώσεις. Εξάγετε αναφορές σε pdf και csv για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και βήμα. Εκτυπώστε σε περίπτωση υγειονομικού ελέγχου σε λιγότερο από 1 λεπτό!

Temperatures, pdf, laptop

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και την εύκολη εγκατάσταση της συσκευής HAM ThermoSense επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

Σχετικά με τον αρθρογράφο: Ο Παναγιώτης Λυρίδης ασχολείται με τον κλάδο των επαγγελματικών ψυγείων για πάνω από 15 χρόνια και έχει συνεργαστεί με μεγάλες ελληνικές εταιρείες παραγωγής επαγγελματικών ψυκτικών θαλάμων.


0 σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *